Uspešna zgodba v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina

  • 06 Julij 2020 |

V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina obveščajo o uspešni zgodbi:

"Dve leti je minilo od prve ideje do ''Kick off'' dogodka, kjer je bil javnosti predstavljen inovativen produkt, imenovan Motulii. V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina so imeli obiskovalci v četrtek, 2. julija 2020, priložnost med prvimi videti delovanje in uporabnost produkta Motulii. Gre za mobilno dvižno ploščad, ki omogoča hiter dvig avtomobila ali drugega težkega predmeta (do 2,5 tone) do 3 metrov višine in s tem poskrbi za atraktivno predstavitev avtomobila ali drugega težjega produkta potencialnim kupcem. Oziroma z drugimi besedami - Jumbo plakat s katerim interaktivno predstavimo svoj produkt.

Motulii je razvil podjetnik Anton Jakše, ki je član Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, s pomočjo katerega je tudi realiziral svojo idejo. Ob mentoriranju in ekspertnemu svetovanju, ki ga je Anton prejel, so v inkubatorju za projekt pomagali pridobiti tudi zagonska sredstva v višini 54.000€. Kot je povedal Anton Jakše, gre za zagonska sredstva s pomočjo katerih bodo prodrli na evropski in svetovni trg.

Sicer so v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina v prvi polovici letošnjega leta aktivno pomagali 5 različnim mladim podjetjem pri pridobitvi nepovratnih finančnih spodbud. Kot pravi Kristian Asani, so v Belo krajino uspeli pripeljati 228.000€ nepovratnih sredstev, ki bodo mladim podjetjem v pomoč pri razvoju in rasti."

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.