Tudi letos uspešen Igraj se v mestu - Dan brez avtomobila v sklopu Evropskega tedna mobilnosti

  • 18 September 2020 |

Petek, 18. september - Tudi letos je bila prireditev, kljub razmeram, Igraj se v mestu - Dan brez avtomobila, ki poteka v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, uspešna.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Izberi čistejši način prevoza«, ta poteka od 16. do 22. septembra. V Črnomlju smo teden obeležili s dopoldanskim dogodkom Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila, v petek, 18.9.2020 na Petrovem trgu.

Dan smo pričeli z jutranjo telovadbo, ki jo je izvedlo društvo Šola zdravja. Za razgibavanje se je odločilo 30 udeležencev, ki so na zdrav način pričeli z dnevom. Sledila je otroška predstava »Prometne zagate«, katero je izvedlo gledališče Pravljičarna. Otroci so se seznanili s prometnimi zagatami ter pomagali glavni junakinji, da je varno prišla v šolo. Kljub manjši udeležbi zaradi razmer je direktorica občinske uprave Občine Črnomelj, Danijela Nedič Orešič podelila nagrade za najbolj pridni šoli in vrtec, ki so oziroma še vedno sodelujejo v Evropskem tednu mobilnosti. Učenci OŠ Vinica ter OŠ Mirana Jarca Črnomelj so se tako razveselili kolesarskih čelad, ki jim bodo še kako prišle prav pri opravljanju kolesarskega izpita. Otroci Vrtca Otona Župančič Črnomelj so prejeli odsevne telovnike, s katerimi bodo bolj opazni na svojih sprehodih.

Dan brez avtomobila oz. prireditveni prostor je popestrila tudi razstava Fotokluba Črnomelj na temo Trajnostna mobilnost.

Za pomoč pri organizaciji dogodka se zahvaljujemo JP Komunala Črnomelj, JSKD OI Črnomelj, društvu Šola zdravja, Združenju šoferjev in avtomehanikov Bela krajina in RIC Bela krajina.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.