Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 22. 1. 2021

  • 22 Januar 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

v prejšnjem poročilu sem izrazil željo, s katero ste se verjetno vsi poistovetili, in sicer da bi v tokratnem poročilu poročal o znatnem izboljšanju stanja. Želja se je delno uresničila, stanje je boljše, vseeno pa smo še daleč od takšnega, ki si ga vsi želimo – vrnitev na vsaj približno ustaljene tirnice.

V naši občini je število aktivno okuženih padlo na 203 kar predstavlja 1,4 % prebivalstva občine Črnomelj. Kljub padcu števila še vedno spadamo v eno izmed občin z najslabšo epidemiološko sliko, saj se število zmanjšuje po celotni državi. Verjamem, da so omejevalni ukrepi postali že utrujajoči, vendar je ravno sedaj potrebno upoštevati navodila NIJZ glede omejevanja, da se ne vrnemo na stare številke. Ponovno pozivam vse občane, ki so bili v stikih, pri katerih bi se lahko okužili, vendar nimajo znakov okužbe, da se udeležijo hitrega testiranja, ki poteka v ZD Črnomelj vsak dan od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro.

Vlada je ta teden na seji sklenila, da gredo prihodnji teden v šole osnovnošolci prve triade in vrtčevski otroci v devetih statističnih regijah, v katerih se sproščajo tudi nekatere storitve. Potrudimo se, da bo tudi naša regija kaj kmalu spadala med te z boljšo epidemiološko sliko in tako omogočimo našim najmlajšim vrnitev v vrtce in šole.

Pot do sprostitve ukrepov je verjetno še dolga, se pa približujemo cilju. Ostanite zdravi, doma in zdržite še malo. Skupaj bomo kos tudi temu.

Do naslednjič.

Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina.crnomelj@siol.net

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.