[POSNETEK] Zaključek Doltarjevega leta - predstavitev knjige avtorice Ilinke Todorovski o Josipu Doltarju

  • 26 Februar 2021 |

Ob letošnjem prazničnem februarju ob kulturnem in občinskem prazniku so potekali številni dogodki.  V petek, 26. 2. 2021, je bil na sporedu spletni dogodek kot zaključek Doltarjevega leta 2020, na katerem je Ilinka Todorovski predstavila svojo knjigo z naslovom "Josip Doltar in Črnomelj: Črnomaljski mlinar, žagar, livar in župan ter spreminjanje mesta med letoma 1880 in 1930".

Če spletnega dogodka niste utegnili spremljati, je na ogled voljo posnetek, in sicer na TEJ POVEZAVI.

Vljudno vabljeni k ogledu.

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 26. 2. 2021

  • 26 Februar 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

spet je minil teden in vesel sem, da tudi tokrat lahko rečem, da se stanje v naši občini še naprej umirja. Otroci so zakorakali v šole in prav prijeten je pogled na mesto zjutraj ko hodijo otroci v šolo. Mesto je namreč predolgo samevalo.

Število aktivno okuženih oseb v naši občini se je zmanjšalo na 55, kar je 0,4 odstotka prebivalstva v naši občini. Naj nas številke ne zavedejo, upoštevajmo ukrepe še naprej in skrbno opazujmo svoje zdravje.  

Počasi se bomo morali vsi soočiti s posledicami koronavirusa, ki nas mogoče nezavedno še čakajo. Kakor sem vam že poročal, Hiša sadeži družbe ponuja kakršnokoli pomoč v tem času. Lahko jih kontaktirate na telefonsko številko 040 696 100, kjer vam bodo  v sklopu projekta PO MOČ lahko pomagali in vas poučili o komuniciranju z modernimi tehnologijami, vam pomagali pri manjših opravilih, pomagali pri pridobivanju manjkajočih znanj za sodobne bančne, trgovinske storitve in podobno. Pomoč je namenjena tako mladim kot starim, zato pokličite brez zadržkov.

Spoštovani, smo na dobri poti, poskrbimo, da bo tako tudi ostalo.

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

Javni poziv za zbiranje predlogov programov in projektov lokalnih medijev v letu 2021

  • 25 Februar 2021 |

Na podlagi javnega poziva za zbiranje predlogov programov in projektov lokalnih medijev v letu 2021, št. 615-0011/2020 z dne 25. 2. 2021 objavljenega na spletni strani Občine Črnomelj (www.crnomelj.si), Občina Črnomelj vabi zainteresirane prijavitelje, da oddajo svojo vlogo.

Vloga oz. prijava mora biti poslana po pošti ali oddana osebno v zaprti ovojnici na naslov: Občina Črnomelj, Trg svobode 3, 8340 Črnomelj, z oznako »POZIV MEDIJI 2021«.

Rok oddaje je ne glede na način dostave, do vključno četrtka, 25. 3. 2021 do 10. ure. Vloge morajo do navedenega roka prispeti na sedež Občine Črnomelj.

Kontaktna oseba za dajanje informacij: Darja Vukčevič, T: 07 30-61-138, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V tem javnem pozivu uporabljeni izrazi, ki se nanašajo na osebe in so zapisani v moški obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženski in moški spol.

pdfPovabilo
pdfRazpisna dokumentacija
docRazpisna dokumentacija 

Športna površina in vodna korita v Starem trgu ob Kolpi tudi uradno predana namenu

  • 24 Februar 2021 |

Sreda, 24. februar – Z virtualnim odprtjem smo uradno predali v namen investicije v sklopu projekta »Interpretacija vodnih virov in ekstenzivnih pašnikov v Poljanski dolini« ali krajše Čredniška pot. V spletnem dogodku sta občane nagovorila Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj in Renata Butala, predsednica Krajevne skupnosti Stari trg ob Kolpi. Investicije so skozi igro predstavili člani KD Stari trg ob Kolpi, vodni izvir Peč pa je predstavil Boris Grabrijan, direktor Krajinskega parka Kolpa.

Investicija je zajemala ureditev večnamenske športne površine v Starem trgu (ureditev tribun in postavitev večnamenskega objekta). Obnovljen je bil tudi sklop vodnih korit z dostopno potjo in lokacija Deskuvsko - Kovačevskega kala. Sočasno z ureditvijo dostopne poti do korit je bilo z lastnimi sredstvi Občine Črnomelj v vrednosti 9.983,63 EUR urejeno tudi odvodnjavanje meteorne vode.

Vsa dela v sklopu projekta so izvedli lokalni podjetniki, in sicer: projektno dokumentacijo za investicijo je pripravilo podjetje Arhimod, Iztok Mrzljak s.p., izvajalec gradbenih del je bilo podjetje Mirabilis d.o.o., dela pa je nadziralo podjetje Ambiens d.o.o.. Vrednost izvedenih del je 71.315,51 EUR z DDV, ki bodo delno sofinancirana tudi s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Projektni partner Javni zavod Krajinski park Kolpa pa je v okviru projektnih aktivnosti izvedel obnovo naravne vrednote, izvirne jame Peč .

Projekt vodi in koordinira RIC Bela krajina skupaj s projektnimi partnerji Občino Črnomelj, Kulturnim društvom Stari trg ob Kolpi in Javnim zavodom Krajinski park Kolpa.

Z izvedbo investicije smo želeli izpostaviti pomen vodnih virov v Poljanski dolini in zagotoviti izvajanje trajnostnega turizma, ki vključuje tako lokalno prebivalstvo, šolo in kot lokalna društva.

Virtualno odprtje si lahko ogledate na povezavi TUKAJ

Vprašalnik za mlade - Strategija za mlade v občini Črnomelj 2022 - 2026

  • 23 Februar 2021 |

Kaj kot mlad posameznik pogrešaš v občini Črnomelj? Misliš, da je občina Črnomelj zdravo okolje za mlade? 

Občina Črnomelj je letos pristopila k izdelavi Strategije za mlade 2022-2026. Dokument je namenjen k dolgoročnemu razvoju mladinske dejavnosti v občini in vzpostavljanju celovite mladinske politike na področju življenja in dela mladih v naši občini. Mlade želimo vpeti v usmerjanje lokalnega področja mladih in sestaviti smernice delovanja, ki bodo vplivale na kakovost lokalnega področja mladine, predvsem pa pri tem mlade spodbuditi k udeležbi in aktivni participaciji. Osnova in prvi korak v celotnem procesu je vprašalnik, v katerem boste lahko izrazili svoje mnenje, želje in potrebe ter podali predloge za izboljšave.

Okolje za mlade v naši občini lahko naredimo prijetnejše, a pri tem potrebujemo tvojo pomoč. Vabimo vse mlade od 15 do vključno 29 let, da izpolnite anketo »Biti mlad v občini Črnomelj« in tako prispevate h končnemu dokumentu, po katerem bomo oblikovali mladinsko politiko v občini Črnomelj. Želimo dobiti konstruktivne odgovore in rezultate, zato vas vabimo, da si vzamete nekaj minut in rešite vprašalnik na povezavi TUKAJ

Hvala!

 

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.