Poziv lastnikom priobalnih zemljišč ob vodotokih 2. reda

  • 12 Februar 2021 |

Vse lastnike priobalnih zemljišč ob vodotokih 2. reda obveščamo o prejetem Pozivu s strani Direkcije RS za vode o dolžnosti zagotavljanja odstranjevanja odvečne zarasti, plavja, odpadkov in drugih predmetov z vodnih in priobalnih zemljišč. Vsebina poziva je dostopna v prilogi.

pdfPoziv

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 12. 2. 2021

  • 12 Februar 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

spet je teden naokoli in vsakič lahko rečem, da je stanje boljše. Vendar se izboljšuje počasi, kar pomeni, da moramo biti strpni in potrpežljivi. Nedvomno zdaj že vidimo luč na koncu predora in verjamem, da se bomo kmalu razveselili boljših številk in stanja v naši občini. Ostati moramo odgovorni in upoštevati ukrepe tudi naprej.

Vsi smo se razveselili odločitev na včerajšnji seji Vlade RS, ki je sklenila, da se s ponedeljkom odpravi omejitev gibanja med občinami in se dovoljuje zbiranje do deset ljudi. Prav tako se v šole vračajo vsi učenci osnovnih šol, razen tistih, ki imajo počitnice. V srednje šole se vračajo učenci zaključnih letnikov. S ponedeljkom bodo dovoljene tudi vse trgovinske dejavnosti brez omejitve.

Nov Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 omogoča vstop brez karantene in negativnega testa tudi za cepljene proti COVID-19 in tiste, ki so ga preboleli. Podaljša se rok za prehod meje z osem na deset ur, in sicer za dvolastnika ali najemnika zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najkasneje v desetih urah po prehodu meje.

Spoštovani, po zadnjih podatkih je v naši občini 102 aktivno okuženih oseb kar je 0,7 delež prebivalstva v občini. Ukrepi se, kot je razvidno iz poročila seje Vlade RS, počasi sproščajo, potrebno pa je opozoriti na previdnost in upoštevanje ukrepov še naprej. Bodimo odgovorni, ne sprostimo se prehitro in preveč ter premagajmo virus skupaj.

Ostanite zdravi.
Andrej Kavšek, župan

 

VABILO na osrednjo e-prireditev ob prazniku občine Črnomelj 2021

  • 12 Februar 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,
vabimo vas na osrednjo prireditev ob prazniku občine Črnomelj, ki bo letos potekala virtualno in si jo boste lahko ogledali na YouTube kanalu občine Črnomelj in TV programu Vaš kanal, in sicer v petek, 19. 2. 2021 ob 20. uri.

Slavnostni govornik: Andrej Kavšek, župan Občine Črnomelj

Podelitev plakete in diplom Občine Črnomelj ter priznanj za dosežke na področju športa v letu 2020

Kulturni program: Rok Babič, Miha Babič, Jaka Birkelbach, Andrej Kmetič, Martina Mravinec, Godba na pihala Črnomelj

Organizacija prireditve: ZIK Črnomelj

Vljudno vabljeni!

 

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.