Črnomelj bo po več letih dobil novi večstanovanjski objekt

  • 05 Marec 2021 |

Petek, 5. marec - Napredek gradnje večstanovanjskega bloka na Čardaku so si skupaj ogledali župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, direktor podjetja TGH, ki je investitor, Stjepan Jarnević in direktor Stanovanjskega sklada RS, ki bo stanovanja oddajal v najem, mag. Črtomir Remec. Gre za sodoben in energetsko napreden objekt. V njem bo skupno 49 stanovanj, velika pa bodo med 40 in 75 kvadratnimi metri, razen v terasni etaži. Tam bodo nadstandardna stanovanja večjih površin. 30 stanovanj bo najemnih, 19 pa za prodajo.Blok se nahaja v mirnem okolišu, v bližini doma starejših občanov. V neposredni okolici je tudi mestna obvoznica.

»Izredno sem ponosen in vesel, da bo mesto Črnomelj dobilo nova, sodobna stanovanja. Stanovanjski blok Čardak bo po 33 letih prvi novi večstanovanjski objekt s toliko stanovanji v mestu. Med tem časom je bilo sicer zgrajenih nekaj manjših objektov. Gre za izredno pomemben projekt in velik doprinos občini in nasploh belokranjski prestolnici,« je izpostavil Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj.

Vrednost projekta, v katerega investira podjetje TGH, je približno 5 milijonov evrov, gradnja pa bo končana konec avgusta. V septembru se bodo stanovalci že vselili v stanovanja.

»Tudi s tem projektom skrbimo za razvoj Črnomlja in okolice. Izredno smo ponosni na vse naše projekte, ki jih izvajamo in ki so planirani ter na tiste, ki so že dokončani. Med največjimi bi vsekakor izpostavil gradnjo nove stavbe Vrtca Otona Župančiča Črnomelj, enota Loka. Gre za največji projekt v zgodovini občine Črnomelj. Gradnjo bomo pričeli letos poleti, predvidoma pa bo končana prihodnje leto. Prav tako je v načrtu gradnja nove osnovne šole Loka. Gradnja bo predvidoma končana do konca prihodnjega leta. Gre za eno največjih investicij tako pri nas kot tudi na splošno eno največjih investicij glede šol v Sloveniji,« je še poudaril župan. 

Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa - 5. 3. 2021

  • 05 Marec 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

za nami je teden sonca in lepih dni, verjamem, da nas takšni tudi čakajo. Vreme sovpada s stanjem okuženosti s koronavirusom v naši občini. Stanje se namreč še naprej umirja in z vsakim tednom imamo manjše število aktivno okuženih.

Vlada je na seji ta teden odločila, da se v šolske klopi vračajo vsi dijaki srednjih šol, kar nam daje upanje na počasno vrnitev v ustaljene tirnice. Dijaki se vračajo po modelu C, kar pomeni, da bodo v šolo hodili izmenično – en teden v šoli, en teden od doma. Gostince je verjetno najbolj razveselila novica, da lahko od ponedeljka testno odprejo terase lokalov, kar verjamem, da jim pomeni veliko. Vseeno ne pozabimo na odgovorno ravnanje in upoštevajmo vse predpisane ukrepe.

Minilo je eno leto, odkar so v Sloveniji potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Niti v sanjah si nismo predstavljali, kaj nas čaka v naslednjem letu dni. Epidemija nam je v življenju marsikaj spremenila, verjamem pa da so med njimi tudi kakšne pozitivne stvari. Ne glede na to, da se stanje umirja, ne moremo z gotovostjo trditi, da smo varni. Še vedno obstajajo druge različice virusa, proti katerim so cepiva manj učinkovita. Zato bodimo odgovorni še naprej, nosimo maske in držimo razdaljo.

Še vedno velja, da lahko kontaktirate Hišo sadeži družbe Črnomelj, ki ponuja kakršnokoli pomoč v tem času. Lahko jih kontaktirate na telefonsko številko 040 696 100, kjer vam bodo v sklopu projekta PO MOČ pomagali in vas poučili o komuniciranju z modernimi tehnologijami, vam pomagali pri manjših opravilih, pomagali pri pridobivanju manjkajočih znanj za sodobne bančne, trgovinske storitve in podobno. Pomoč je namenjena tako mladim kot starim, zato pokličite brez zadržkov.

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.