Odlok o dodeljevanju denarnih spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj, program gimnazija

  • 25 Maj 2021 |

Vabimo strokovno in drugo javnost k sodelovanju pri pripravi:

pdfOdlok o dodeljevanju denarnih spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj, program gimnazija

V času do 10.6.2021 do 12. ure lahko vsa zainteresirana javnost, organi in posamezniki na osnutek akta podajo dopolnitve ali predloge sprememb in sicer pisno na naslov: Občina Črnomelj, Trg svobode 3, 8340 Črnomelj ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Občina Črnomelj je v sodelovanju z zunanjim strokovnim sodelavcem pripravila Odlok o dodeljevanju denarnih spodbud dijakom Srednje šole Črnomelj, program gimnazija. Odlok je usklajen z Občino Metlika in Občino Semič. S predlaganim odlokom se skladno s predpisi, ki urejajo pristojnosti lokalnih skupnosti želi ohraniti in pospešiti vzgojno izobraževalno dejavnost na območju Bele Krajine.

Zaključeno 10. 6. 2021

Zunanji minister Republike Srbije obisk Slovenije začel v občini Črnomelj

  • 25 Maj 2021 |

Torej, 25. maj -  Zunanji minister Republike Srbije Nikola Selaković je svoj obisk Slovenije začel v občini Črnomelj v Miličih, kjer si je ogledal lokacijo bodoče muzejske zbirke zgodovinskega in etnološkega značaja, s katero bi predstavili zgodovino Uskokov v Beli krajini. Pobudnik projekta je Slovensko srbsko poslovno društvo (BASS), med podporniki pa sta tudi Občina Črnomelj in Mestna muzejska zbirka Črnomelj.

Minister si je ogledal tudi vas Bojanci in izpostavil, da ga izredno veseli, da je spoznal in se pogovarjal s potomci Uskokov v obiskanih vaseh. Zahvalil se je županu občine Črnomelj Andreju Kavšku za topel sprejem in posluh občine za prebivalce uskoških vasi.

"Zelo sem zadovoljen s pogovori z zunanjim ministrom Srbije, ki je izkazal resnično veliko zanimanje za srbsko kulturo v Beli krajini. Prepričan sem, da bomo v sodelovanju uspeli realizirati idejni projekt muzejske zbirke v Miličih, saj si želimo ohraniti tamkajšnjo tradicijo in zgodovino," je izpostavil župan občine Črnomelj Andrej Kavšek in izrazil upanje, da se z ministrom še kdaj srečata.

Minister je pot nadaljeval v Ljubljano, kjer ga bo gostil zunanji minister dr. Anže Logar, sprejel pa naj bi ga tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.