Kmalu začetek dokončanja gradnje kanalizacijskega sistema v Črnomlju

  • 16 Junij 2021 |

Sreda, 16. junij 2021 – Župan Andrej Kavšek je z direktorjem podjetja TGH d.o.o. Stjepanom Jarnevićem podpisal pogodbo o gradnji kanalizacije v okviru projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Kolpe – Občina Črnomelj« in z direktorjem Štraf d.o.o., Dragom Štrafelo za nadzor pri gradnji.

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 2.953.616 EUR, od tega naj bi občina od Kohezijskega sklada po sklepu Ministrstva za okolje in prostor pridobila 1.584.169,65 EUR, iz državnega proračuna RS pa 279.559,35 EUR. V občinskem proračunu je za projekt že zagotovljenih 1.089.887 EUR.

Vrednost pogodbe z izvajalcem TGH d.o.o. (partnerja sta še CGP d.d. in VGP d.d. iz Novega mesta) za gradnjo je 2.619.459,05 EUR (brez DDV), za nadzor s Štraf d.o.o. iz Hajdine pa 75.640 EUR (z DDV).

Gradnja in nadzor, ki bosta potekala po pravilih mednarodnega združenja svetovalnih inženirjev FIDIC, se bo pričela predvidoma konec julija, projekt pa bo v celoti zaključen predvidoma oktobra 2022.

»Želimo še bolj zaščititi reki Lahinjo in Dobličico pred komunalnimi odpadnimi vodami, zato bomo izgradili manjkajoče fekalne kanalizacije po posameznih ulicah v aglomeraciji Črnomelj ter v okviru projekta priključili te odseke na čistilno napravo pod Vojno vasjo. Zadovoljen sem, da smo velik delež sredstev za izpeljavo projekta pridobili iz evropskih in državnih sredstev. Žal smo se na nabor projektov za sofinanciranje lahko prijavili le s kanalizacijo za naselje, ki ima več kot 2.000 prebivalcev, v kar v naši občini spada le Črnomelj. S projektom se bo stopnja priključenosti na javno kanalizacijsko omrežje mesta Črnomelj z 88,8 % povečala na 98 %, kar je velik delež in smo ga tudi zelo veseli,« je izpostavil župan občine Črnomelj Andrej Kavšek.

Z naložbo bo po posameznih ulicah zgrajenih skoraj šest kilometrov kanalizacije in 8 črpališč. Po končanem projektu bo na novo priključenih 200 objektov z več kot 600 prebivalci. Urejena bo kanalizacija v naslednjih ulicah in območjih:

1. Ulica na bregu
2. Del območja Majer
3. Pod mestnim jedrom
4. Pod gozdom
5. Nova Loka
6. Čopova in Marentičeva ulica
7. Območje ZN Drage II
8. Ločka cesta
9. Grajska cesta
10. 10.Semiška ulica
11. Ulica Marjana Kozine

Kje se bo gradnja začela najprej, bo znano ko bo izvajalec pripravil terminski plan gradnje. Sočasno z gradnjo kanalizacije bo občina v ulicah obnovila dotrajano vodovodno omrežje, ob sodelovanju stanovalcev dogradila javno razsvetljavo ter ponudnikom telekomunikacijskih storitev omogočila vgradnjo optičnega omrežja pred asfaltiranjem ulic.

pdfSPOROČILO ZA JAVNOST

pdfPregledna situacija - južni del
pdfPregledna situacija - severni del

Logo

Prijave za Social Impact Award so odprte!

  • 16 Junij 2021 |

Sreda, 16. junij - Občina Črnomelj v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Bela krajina in Mladinskim centrom BIT sodeluje v projektu Social Impact Award, ki spodbuja mlade k razvoju socialno-podjetniških inovacij za reševanje najzahtevnejših družbenih izzivov našega časa. Prijave so odprte in vabimo vse mlade med 15. in 30. letom starosti, da prijavijo svojo poslovno idejo.

KAJ JE SOCIAL IMPACT AWARD?

Social Impact Award nudi socialno-podjetniško izkušnjo, ki daje mladim priložnost predstaviti svoje poglede na različne okoljske in družbene izzive, ustvarjati spremembe in aktivno sooblikovati prihodnost z lastnimi pobudami, ki lahko vodijo v nove podjetniške ideje.

V okviru SIA organiziramo dogodke za ozaveščanje in usposabljanje o socialnem podjetništvu, nudimo okrepljeno mentorstvo, zagotavljamo mreženje s podjetniki in strokovnjaki ter z nagrado Social Impact Award nudimo neposredno podporo najbolj obetavnim podjetniškim idejam.

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

* Vsi tekmovalci morajo biti rojeni med letoma 1991 in 2006 (v skladu z EU definicijo mladih med 15. In 30. letom starosti), ne glede na to, ali se prijavljajo individualno ali v skupini.
* Če se prijavite kot ekipa, v njej ni omejenega števila ljudi.

KAKŠNE IDEJE SE LAHKO PRIJAVI?

Prijavijo se lahko tako ideje, ki še niso bile implementirane, kot tudi ideje v zgodnji fazi implementacije.
* Že obstoječe ideje je mogoče prijaviti, če so bile ustvarjene po 1. januarju 2020.
* Prijavitelji ne smejo prejeti formalnega začetnega kapitala pred prijavo. Za formalni začetni kapital se šteje finančno podporo tretje osebe, ki presega vrednost 3.000 EUR (angelske naložbe, nepovratna sredstva, nagrade …)

DO KDAJ SE LAHKO PRIJAVIŠ?

Prijave za Social Impact Award so odprte do 21. 6. 2021 do 12. ure.

KAKO ODDAŠ PRIJAVO?

Če se želiš prijaviti, moraš ustvariti račun na naši prijavni platformi, vnesti podatke o svojem projektu, nato pa lahko dodaš še člane svoje ekipe.

Do 21. 6. 2021 ti nudimo tudi brezplačno svetovanje, kjer ti pomagamo izpiliti tvojo idejo in jo oblikovati pred oddajo končne prijave.

Za vsa dodatna vprašanja smo ti z veseljem na voljo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 051 636 860

KAJ SLEDI PO PRIJAVI?

V finale se bo uvrstilo 5 najboljših idej – te bodo vstopile v drugi del programa, imenovan Incubation Phase.

Kaj vključuje Incubation Phase:
• Program mentorirane inkubacije od julija do septembra 2021
• Mentorsko podporo s strani uspešnih podjetnikov 1 na 1
• Delavnice in spletne seminarje

Izmed vseh finalistov bodo 3 ideje nagrajene s 1500 EUR začetnega kapitala in brezplačno udeležbo na SIA summitu (največje srečanje zmagovalcev SIA, organizatorjev SIA in globalnih partnerjev) !

*Finalisti se obvezujejo, da bodo svoje ideje v juliju, avgustu in septembru 2021 intenzivno razvijali, sodelovali v mentorskem programu in poročali ekipi Social Impact Award o napredku razvoja njihove ideje.

POTREBUJEŠ DODATNO POMOČ?

Z veseljem smo na voljo na spodnjih kontaktih.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
• 051 636 860

>> ODDAJ SVOJO PRIJAVO TUKAJ <<

Vrtčevski otroci pri županu s predlogi o prometni ureditvi

  • 16 Junij 2021 |

Sreda, 16. junij - Župana občine Črnomelj Andreja Kavška so obiskali otroci iz Vrtca Otona Župančiča iz enote Čardak in Loka ter mu predstavili svoje ideje, ki so jih ustvarili v projektu Trajnostna mobilnost. Izdelali so namreč kartografski prikaz, v katerem so skupaj s starši zajeli ideje in pobude glede prometne ureditve okoli vrtca. Župan je z veseljem pogledal predloge in se o njih pogovoril z otroci, ti pa so mu nadobudno in igrivo odgovarjali na vprašanja.

Njihove predloge je župan predal sodelavcem v občinski upravi. Predloge bo najprej obravnaval Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, potem pa se bodo upoštevali pri prometni ureditvi.

Projekt, v katerega je vključen vrtec, poteka v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo RS.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.