Županova izjava o trenutnih razmerah v času koronavirusa z dne 18. 6. 2021

  • 18 Junij 2021 |

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

za nami je osem mesecev epidemije in verjamem, da smo bili vsi veseli novice, da se s torkom epidemija odpravi. Ukrepi sicer niso odpravljeni in se bodo sproščali postopoma, zato vas pozivam, da ravnate odgovorno in skladno s priporočili.

Da je naš boj proti koronavirusu uspešen, sta nedvomno prispevala prebolelost in cepljenje. Želim poudariti, da se pred okužbo s covid-19 najučinkoviteje zaščitimo s cepljenjem, zato vas pozivam, da pokličete v ZD Črnomelj in se naročite. V primeru zdravstvenih težav se prej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom, menim pa, da je cepljenje velik razlog, da je stanje v naši občini tako dobro kot je trenutno. V ZD Črnomelj vam nudijo vse informacije in vam bodo odgovorili na vsa vprašanja povezana s cepljenjem. Želim vas spomniti še, da danes od 8. do 14. ure v zdravstvenem domu poteka tudi množično cepljenje, na katerega lahko pridete brez naročila.

Ukrepi, ki ostajajo, so uporaba zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih in na prostem, kjer ni možno vzdrževati medsebojne razdalje 1,5 metra, razkuževanje rok in tako imenovano pravilo PCT (prebolel, cepljen, testiran).

Spoštovane občanke in občani, spremlja me optimizem, da se bo stanje izboljševalo tudi v poletnih mesecih in da se končno vračamo na ustaljene tirnice. Želim vam pestro in zabavno poletje, miren in sproščujoč dopust. Predvsem pa vam želim, da ostanete zdravi in da se bomo naslednje leto ta čas, na čas epidemije spominjali le še z grenkim nasmehom, ki se bo obrnil v iskren nasmeh ob spominu, da je epidemije konec.

Ostanite zdravi.

Andrej Kavšek, župan

POVABILO: Spodbujanje podjetniške inovativnosti v 2021

  • 18 Junij 2021 |

Obveščamo vas, da je Razvojni center Novo mesto objavil povabilo «SPODBUJANJE PODJETNIŠKE INOVATIVNOSTI NA OBMOČJU DOLENJSKE IN BELE KRAJINE V LETU 2021«

Namen povabila

Predmet vloge za sofinanciranje je lahko izdelek, storitev ali razrešitev proizvodnega, tehnološkega, trženjskega, organizacijskega, poslovnega, okoljskega ali drugega podjetniškega izziva (problema) na inovativen način.

Javni poziv je namenjen mikro in malim podjetjem, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo, z najmanj 1 zaposlenim za nedoločen čas, ter fizičnim osebam, ki imajo registrirano dopolnilno dejavnost na kmetiji, s sedežem dejavnosti ali poslovne enote v eni izmed občin, ki sofinancirajo program.

Občine, ki sofinancirajo program:

  • Črnomelj
  • Dolenjske Toplice
  • Metlika
  • Mirna Peč
  • Semič
  • Straža
  • Škocjan
  • Žužemberk

Sofinancira se do 50% upravičenih in izkazanih stroškov, povezanih z inovativnim podjetniškim predlogom, nastalih od 1. 1. 2020 do 31. 8. 2021, vendar ne več kot v znesku 3.500,00 EUR oz. v nižjem znesku, če razpoložljiva sredstva ne omogočajo sofinanciranja v maksimalnem znesku.

Sredstva za sofinanciranje inovativnih podjetniških predlogov se dodeljujejo na osnovi sheme »de minimis«.

Rok za oddajo vlog

Rok za oddajo vlog je do srede, 12. 9. 2021 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., do 23.59. ure.

Dodatne informacije

Kontakt: Aleksej Metelko, tel. 030 304 303, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Razpis je objavljen na spletni strani RC Novo mesto: https://www.rc-nm.si/povabilo-spodbujanje-podjetniske-inovativnosti-na-obmocju-dolenjske-bele-krajine-v-letu-2021/

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.