Obvestilo DRSI o zapori cest

  • 31 Avgust 2021 |

Direkcija RS za infrastrukturo obvešča, da bo zaradi obnove popolna zapora cestišča do 9. 9. 2021 na relaciji

-  Brezovica - Kanižarica, na Griču pri Dobličah. Obvoz: Kanižarica–Vinica–Stari trg ob Kolpi in obratno.

Delna zapora cestišča zaradi obnove do 1. 10. 2021 je na relaciji

-  Dobliče - Sv. Ana - Stari trg, pri Močilah. Izmenično poteka enosmerni promet. 

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo

Vrtec Otona Župančiča Črnomelj, enota Majer z novo igralnico

  • 31 Avgust 2021 |

Torek, 31. avgust - Iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj so sporočili lepo novico, in sicer imajo novo igralnico v enoti Majer, ki je bila nujno potrebna. Poimenovali so jo Piščančki in jutri se bo v njej prvič slišal otroški smeh in jok.

Tako bodo sedaj v enoti Majer 4 oddelki otrok 1. starostnega obdobja. 3 oddelki v starosti 1-2 let in nov oddelek v starosti 2-3 leta. Igralnica je prostorna, svetla, predvsem pa uporabna in zelo lepa, so še sporočili i z vrtca. Poleg igralnice je na novo urejena tudi garderoba. 

Stari trg ob Kolpi do konca leta bogatejši za posodobljen športni park

  • 30 Avgust 2021 |

Ponedeljek, 30. avgust - Občina Črnomelj bo s pomočjo uspešno pridobljenih sredstev Ministrstva za izobraževanje znanost in šport razširila in posodobila športni park v Starem trgu ob Kolpi. Športni park bo vseboval 6 fitnes naprav in 5 igral za zabavo in razgibanje otrok.

Z umestitvijo zunanjih vadbenih naprav, bo zaokrožena celota športnega igrišča v Starem trgu ob Kolpi, pridobljena bo nova aktivnost, katero bo v sklopu športne vzgoje uporabljala osnovna šola, ki je v neposredni bližini in vsi, ki so željni rekreacije na prostem. To je tudi cilj investicije, ki zagotavlja kakovostno javno športno rekreacijsko površino ob športnem igrišču v Starem trgu ob Kolpi, ki bo namenjena za vse generacije uporabnikov.

Z prijavljeno investicijo »Razširitev in posodobitev športnega parka Stari trg ob Kolpi« je Občina Črnomelj pridobila sredstva v višini 22.916,66 EUR. Ocena investicije znaša 54.900 EUR, razlika sredstev je zagotovljena v občinskem proračunu.

Evropski teden mobilnosti v občini Črnomelj 2021

  • 25 Avgust 2021 |

Sreda, 25. avgust - V začetku meseca junija 2021 se je Občina Črnomelj uspešno prijavila na razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2021 v okviru projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE.  Evropski teden mobilnosti s sloganom »Živi zdravo. Potuj trajnostno.« se odvija od 16. do 22. septembra in aktivnosti bo občina skupaj s partnerji izvedla v mesecu septembru in oktobru.

Podroben program aktivnosti bo objavljen na spletni in Facebook strani Občine Črnomelj in strani RIC Bela krajina.

Skozi projekt bo Občina Črnomelj še dodatno ozaveščala in promovirala trajnostno mobilnost in aktivno spodbujala k spremembi potovalnih navad in načinu razmišljanja v bolj trajnostno naravnane navade kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza, parkiranje zunaj mestnih jeder,…

Aktivnosti financira ministrstvo za okolje in prostor (MOP) iz Sklada za podnebne spremembe.

pdfTEMATSKE SMERNICE - ETM 2021 (priloga)

Več o evropskem tednu mobilnosti si lahko preberete na www.tedenmobilnosti.si

»Vodilo trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet ter njegove škodljive posledice.«

logoti

RIC logo MMS logo

 

RC Novo mesto vabi k prijavi na 4 mesečni program podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija

  • 25 Avgust 2021 |

Razvojni center Novo mesto obvešča, da nadaljuje z usposabljanjem bodočih podjetnikov. Objavljen je ČETRTI JAVNI RAZPIS za vključitev 11 udeležencev v projekt Podjetno nad izzive - PONI JV Slovenija.

Projekt PONI JV Slovenija je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v štirih mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To dosežejo s pomočjo vključitve v celostni program podjetniških usposabljanj ter z zagotovljeno mentorsko, svetovalno in finančno podporo. Posebnost projekta predstavlja redna zaposlitev udeležencev projekta za čas trajanja programa (4 mesece) v Razvojnem centru Novo mesto. S pomočjo takšne finančne podpore lahko udeleženci programa svoj čas namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot. Četrta skupina enajstih udeležencev bo z usposabljanjem pričela meseca oktobra in se takrat v Razvojnem centru Novo mesto tudi zaposlila.

Prijave zainteresiranih kandidatov zbirajo do ponedeljka 22.9.2021.

Več o projektu Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija preberite TUKAJ, kjer je objavljen tudi JAVNI RAZPIS za vključitev kandidatov v projekt. Dodatne informacije dobite na Razvojnem centru Novo mesto, s klicem na tel. 041 325 722 ali s vprašanjem preko elektronske pošte na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.