Javni poziv za dodeljevanje denarnih spodbud dijakom za vpis v prvi letnik Srednje šole Črnomelj, program gimnazija v šolskem letu 2021/2022

  • 14 September 2021 |

Spoštovane srednješolke in srednješolci,

vstopili ste v novo življenjsko obdobje in ob tem vam iskreno čestitamo. Želimo vam obilo novega znanja, izkušenj in hkrati zabave. Srednješolska leta so najlepša leta in veseli smo, da jih boste preživeli v lokalnem okolju v domači šoli. Denarna spodbuda, ki jo boste prejeli, naj vam da zares spodbudni zagon za učenje in vaše šolanje v domačem kraju. Verjamemo, da bomo o vašem znanju in uspehih tekom šolanja še slišali. Uživajte v srednješolskih klopeh in vse dobro na vaši nadaljnji življenjski poti.

Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj
Darko Zevnik, župan občine Metlika
Polona Kambič, županja občine Semič

Župan ob Evropskem tednu mobilnosti 2021

  • 14 September 2021 |

Spoštovani občani in občanke občine Črnomelj,

tudi letos smo se, klub epidemiološkim razmeram, odločili za izvedbo aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Skupaj z Razvojno informacijskim centrom Bela krajina smo oblikovali pester program h kateremu vabimo.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«, ki spodbuja k ohranjanju fizičnega in duševnega zdravja med raziskovanjem lepot svojega mesta, regije ali države, kakor tudi k temu, da pri izbiri prevoznega sredstva upoštevamo okolje in zdravje drugih.

Zato vas pozivam, da se za premikanje odločite na trajnostni način, kar vključuje hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in alternativne oblike mobilnosti.

Ali ste vedeli, da promet porabi tretjino vse primarne energije in je eden največjih ter najbolj razpršenih porabnikov neobnovljivih virov energije?

Torej pustimo avtomobile doma kadarkoli je to le mogoče.

Pridružite se nam na dogodku »Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila«, ki bo v petek, 17.9.2021, na parkirišču pri Črnomaljskem gradu, kjer se boste lahko družili, igrali in se izobraževali.

pdfProgram ETM 2021

Za podjetnike - Vabilo na mednarodni dogodek Seemeet Slovenia

  • 14 September 2021 |

Razvojni center Novo mesto vabi na mednarodni dogodek SEEMEET 2021, ki velja za edinstven dogodek za poslovno mreženje. 

Podjetja si lahko v okviru dogodka vnaprej organizirajo do 24 sestankov na samem dogodku in tako dodobra razširijo svojo mrežo poznanstev in kontaktov ter posledično povečajo možnost za sklepanje novih poslov (dogodek podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija).

pdfLetak


Vabljeni!

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.