Kmalu začetek sanacije nekdanjega dijaškega doma

  • 22 September 2021 |

22. september - Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj in Stjepan Jarnević, direktor podjetja TGH d.o.o. sta podpisala pogodbo za investicijo »Sanacija stavbe bivšega Dijaškega doma Črnomelj«. V sklopu investicije se bodo preuredile sanitarije v objektu, statično ojačala stavba in uredilo se bo prvo nadstropje za potrebe OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj. Dela bodo zaključena predvidoma v prvi polovici leta 2022. 

Vrednost investicije znaša nekaj več kot 780.000 EUR in vsa sredstva so zagotovljena v proračunu občine Črnomelj.

Pritličje stavbe je namenjeno uporabi Knjižnice Črnomelj, ostala nadstropja pa Mladinskemu centru BIT in OŠ Milke Šobar Nataše. Da je stavba potrebna seizmične sanacije je bilo ugotovljeno na podlagi Potresne analize seizmične sanacije objekta, ki jo je izdelal Gradbeni inštitut ZRMK, d.o.o., v novembru 2020.

Tudi letos je bilo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v občini Črnomelj pestro

  • 22 September 2021 |

Sreda, 22. september - Občina Črnomelj je letos v sodelovanju z RIC Bela krajina organizirala aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnost. Skupaj smo kolesarili, telovadili, se učili o prometu, tekmovali, brali, igrali, ustvarjali in se predvsem zabavali.

Z veseljem ugotavljamo, da se osnovnošolski in vrtčevski otroci z navdušenjem udeležujejo aktivnosti kot so Gremo peš s Kokoško Rozi in Beli zajček. Za nagrado in motivacijo smo jim podarili ogled otroške predstave »Bodimo prijatelji tudi v prometu« v izvedbi Gledališča Pravljičarna.

Tudi starejše generacije ne zaostajajo pri aktivnem gibanju v vsakodnevni jutranji telovadbi – Šoli zdravja, ki hkrati poskrbi za dobro počutje in zdravje. Preizkusili so se lahko tudi v testu telesne pripravljenosti za starejše in v preizkusu hoje na 2 km.

Kolesarji so se udeležili kolesarskega izleta po občini Črnomelj z zaključkom na Mirni Gori, predstavitve e-koles, tekmovanja v menjavi zračnice ter tečaju varne vožnje s kolesi po mestu Črnomelj in obvoznici s policistom.

Zaradi slabega vremena smo morali popoldanski del Dneva brez avtomobila, v petek, 17.9.2021, odpovedati, smo ga pa izvedli v torek, 21. 9. 2021. Parkirišče izza črnomaljskega gradu je postalo ustvarjalnica, čitalnica in kolesarski poligon. Otroci so lahko prisluhnili predstavi kamišibaj, ustvarjali svoje igrače in se s kolesi zapeljali po kolesarskem poligonu spretnostne vožnje.

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«, ki spodbuja k ohranjanju fizičnega in duševnega zdravja med raziskovanjem lepot svojega mesta, regije ali države, kakor tudi k temu, da pri izbiri prevoznega sredstva upoštevamo okolje in zdravje drugih. V okviru naših trajnostnih ukrepov smo letos vsakoletni udeleženki na ETM dogodkih OŠ Vinica smo podarili kolo za opravljanje kolesarskega izpita, pred ZD Črnomelj smo postavili dodatno stojalo za kolesa in nabavili dodatno električno kolo, ki bo v javni uporabi v kratkem.

Za izvedbo se zahvaljujemo vsem udeležencem: OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Loka Črnomelj, OŠ Milke Šobar Nataše, OŠ Vinica, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Stari trg ob Kolpi, Vrtec Otona Župančiča Črnomelj, L-Šport d.o.o., ŠRD Črnomelj, Društvo Šola zdravja, skupina Črnomelj, Center za krepitev zdravja Bela krajina-ZD Črnomelj, Mladinski center BIT, Fotoklub Črnomelj, JSKD Črnomelj, ŠPICA servis, Rok Simčič s.p., Knjižnica Črnomelj, KUD Zlata skledica, Hiša sadeži družbe, Policijska postaja Črnomelj, Dom starejših občanov Črnomelj, Gledališče Pravljičarna.

Pestro dogajanje si lahko ogledate v fotografijah.

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.