V Črnomlju potekalo tradicionalno srečanje domicilnih enot

  • 06 September 2021 |

Ponedeljek, 6. september – V Kulturnem domu Črnomelj je včeraj potekalo 62. Srečanje domicilnih enot NOV in POS ter prijateljev Bele krajine, ki ga vsako leto izmenjaje organizirajo belokranjske občine. Na tokratnem srečanju v Črnomlju je bil slavnostni govornik Milan Gorjanc, član predsedstva Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, uvodoma pa je prisotne pozdravil Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj.

Kulturni program, ki je nastal v organizaciji ZIK Črnomelj, so s prepevanjem in recitiranjem znanih partizanskih pesmi popestrili Partizanski pevski zbor, Rok Babič in Nina Šalamon, program pa je povezoval Tadej Fink. Prireditvi je sledil ogled razstave »Domovina je kultura«, ki opisuje in prikazuje dogajanje v Beli krajini in Črnomlju prav leta 1944 in 1945, ter druženje na medgeneracijskem vrtu ZIK Črnomelj.

Pred prireditvijo sta pri spomeniku na Gričku Andrej Kavšek, župan Občine Črnomelj, in Jožef Jerman, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Črnomelj, položila venec v spomin padlim borcem.

Foto: Jani Pavlin

Župan ob prvem šolskem dnevu obiskal osnovne šole v občini

  • 06 September 2021 |

Ponedeljek, 6. september - Andrej Kavšek, župan Občine Črnomelj je ob prvih šolskih dneh pretekli teden obiskal vse osnovne šole v naši občini. Učencem je prinesel nekaj sladkega in jim zaželel uspešno ter zabavno šolsko leto.

Župan je še izpostavil, da si za prvošolce in vse ostale učence ter dijake želi normalnega pouka v šolskih klopeh celo leto. 

Občina Črnomelj

Trg svobode 3
8340 Črnomelj

  07 306 11 00
  obcina@crnomelj.si

Uradne ure

Ponedeljek od 8.00 do 14.30

Sreda od 8.00 do 16.30

Petek od 8.00 do 12.30

V času med 11. in 12. uro ni uradnih ur.