Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Zaključena 28. redna seja Občinskega sveta občine Črnomelj

20.5.2022 / Sporočila za javnost

Petek, 20. maj - Člani občinskega sveta so se v četrtek, 19. 5. 2022 sestali v dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj. Na dnevnem redu seje je bilo 24 točk. Člani sveta so sprejeli  spremembe in dopolnitve v odloku o ustanovitvi črnomaljske komunale, kjer je po novem zaradi ustanovitve Centra ponovne uporabe dodanih več dejavnosti podjetja in spremembe in dopolnitve v odloku za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, ki gostincem dopušča podaljšan delovni čas tudi zunaj na terasah.

S strani JP Komunala Črnomelj d.o.o. je bila, kot navajajo tudi po sklepu Nadzornega sveta in Skupnega organa za izvrševanje ustanoviteljskih pravic, podana pobuda za spremembo Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Komunala d.o.o. Črnomelj. Pobuda je bila podana zaradi ustanovitve Centra ponovne uporabe v Vranovičih. Gre za spremembo v 9. členu odloka, kjer se dodajo še dejavnosti: Druga trgovina na drobno v nespecializiranih prodajalnah; Druga trgovina na drobno v drugih specializiranih prodajalnah; Trgovina na drobno v prodajalnah z rabljenim blagom; Trgovina na drobno po pošti ali po internetu; Oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin; Dejavnost oglaševalskih agencij.

Na podlagi pobude, prejete s strani Območne obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj, glede obratovanja premičnih objektov, ki svojo dejavnost opravljajo zunaj gostinskega obrata, so člani sveta obravnavali in sprejeli spremembo Odloka o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost.

S sprejeto spremembo se gostincem omogoča, da svojo dejavnost v času poletne turistične sezone opravljajo v obratovalnem času, ki je 2 uri daljši od sedanjega, torej do 24. ure in je še vedno enak obratovalnemu času enot gostinskih obratov, ki se nahajajo zunaj zaprtih prostorov (gostinske terase ipd.).   

Člani občinskega sveta so se na seji seznanili z letnimi poročili Dolenjskih lekarn Novo mesto, Glasbene šole Črnomelj, Knjižnice Črnomelj, Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, vse za leto 2021, s Premoženjsko bilanco Občine Črnomelj ter s poročilom o delu skupne občinske uprave – Medobčinska inšpekcija in redarstvo občin Bele krajine.

Na seji je bila obravnavana tudi sprememba statuta Občine, s katero bi se ustanovila nova krajevna skupnost – Tanča Gora. Sprememba s strani članov sveta ni bila sprejeta.

Gradivo in obrazložitve vseh ostalih točk dnevnega reda 28. redne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj najdete na povezavi tukaj.