Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Uradno odprta kanalizacija na območju Nove Loke

8.11.2022 / Novice

Torek, 8. november - Župan, Andrej Kavšek, je skupaj s predstavnikom ulic v Novi Loki, Brankom Murnom, uradno predal namenu izgradnjo kanalizacije na tem območju. Vrednost investicije izgradnje 784 m nove fekalne kanalizacije v delu Ulice Nova Loka, v Ulici Danila Bučarja ter Ulici heroja Jožeta Mihelčiča je 384.000 EUR, skupaj z obnovo stare kanalizacije in vgraditvijo novih javnih vodovodov je ocenjena vrednost investicije okoli 675.000 EUR.

Izgradnja fekalne kanalizacije je bila izgrajena v okviru projekta "Odvajanje in čiščenje odpadnih voda iz porečja Kolpe - Občina Črnomelj – Kanalizacija Črnomelj 2. del" ob sofinanciranju Kohezijskega sklada EU in proračuna RS.

Pred asfaltiranjem celotne širine ulic površine okoli 3.750 m2, ki so bile poškodovane z gradnjo kanalizacije, so bili zamenjani robniki in obnovljena stara kanalizacija v dolžini 500 m v vrednosti 134.500 EUR. Prav tako so bili pred asfaltiranjem vgrajeni novi javni vodovodi dolžine 620 m in novi hišni priključki v vrednosti 156.600 EUR. V sodelovanju z lastniki objektov bo izvedena še obnova poškodovanih dvorišč zaradi priključkov na novi kanalizaciji. Skupna vrednost del je ocenjena na 675.000 EUR.

Izvajalci del izgradnje kanalizacije so bili TGH d.o.o., CGP d.d., VGP d.d. s podizvajalcem Teleg-m d.o.o., nadzorna dela je opravilo podjetje Štraf d.o.o., projektantska dela podjetje Ambiens d.o.o., upravljavec in vzdrževalec pa bo JP Komunala Črnomelj d.o.o.

Za pester kulturni program sta poskrbeli učenki iz OŠ Loka Črnomelj – Lara Pezdirc z recitacijo in Zala Grdešič saksofonom, za scenarij in vodenje prireditve pa OI Črnomelj JSKD.