Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Začetek pridobivanja predlogov za občinska priznanja za leto 2022

1.12.2022 / Aktualno Sreda, 1. december - Občina Črnomelj oziroma Žirija za podeljevanje priznanj Občine Črnomelj, Žirija za podeljevanje Župančičevih priznanj, Žirija za podelitev priznanj na področju športa in Žirija za podeljevanje pohval in graj pri urejanju in varovanju okolja z današnjim dnem 1. 12. 2022 objavljajo razpise za pridobivanje predlogov za podelitev priznanj občine Črnomelj, Župančičevih priznanj, priznanj za dosežke na področju športa ter pohval in graj pri urejanju in varovanju okolja, vse za leto 2022.

Razpisi za vsa priznanja v 2022 so s priloženimi obrazci za predložitev predlogov s soglasjem kandidatov objavljeni NA TEJ POVEZAVI.

Rok za oddajo predlogov je sreda, 28. 12. 2022, do 17. ure.

 

Občina Črnomelj podeljuje naslednja priznanja (dosedanji dobitniki priznanj so objavljeni NA TEJ POVEZAVI):

Priznanja Občine Črnomelj se podeljuje ob prazniku Občine Črnomelj fizičnim in pravnim osebam za izredno uspešno delo, ki je prispevalo k napredku, ugledu in uspehu občine na področju gospodarstva, vzgoje in izobraževanja, kulture, športa, zdravstva in socialnega varstva, obrambe in zaščite ter drugih zadev javnega pomena za občino Črnomelj. In sicer se podelijo:

  • diplome za pomembne enkratne dosežke in uspehe,
  • plaketa za dolgoletno izredno uspešno in predano delovanje.

Župančičeva priznanja se podeljujejo ob kulturnem prazniku fizičnim in pravnim osebam, ki so s svojim ljubiteljskim ali poklicnim delom strokovno, aktivno, ustvarjalno, organizacijsko in kakovostno delovali na področju kulturnih dejavnosti ter so dosegli pomembne uspehe in dosežke trajnejše vrednosti tako v občini kot izven njenih meja, s svojim delom pa so opazno obogatili kulturno dejavnost v lokalnem okolju in prispevali k prepoznavnosti ter kulturni ozaveščenosti. In sicer se podelijo:

  • Župančičeve diplome za izredno pomembne enkratne dosežke v preteklem letu ali za večletno udejstvovanje na področju kulture,
  • Župančičeva plaketa za življenjsko uspešno in predano delo na kulturnem področju.

Priznanja za dosežke na področju športa se podeljuje ob prazniku Občine Črnomelj za najboljše dosežke in uspehe na področjušporta, ki jih je v letu, za katero se podeljuje priznanje, dosegel posameznik ali ekipa (dva ali več športikov) in so pomembno prispevali k razvoju in ugledu športa v občini Črnomelj. In sicer se podelijo:

  • športnik leta za visoke športne dosežke v mladinski in članski kategoriji določene individualne ali kolektivne športne panoge,
  • športnica leta za visoke športne dosežke v mladinski in članski kategoriji določene individualne ali kolektivne športne panoge,
  • športna ekipa leta za visoke športne dosežke določene individualne ali kolektivne športne panoge,
  • mladi perspektivni športnik za visoke športne dosežke posameznika do 18 leta starosti v določeni individualni ali kolektivni športni panogi, ki še posebej izstopajo, pri čemer tekmuje posamezno ali na tekmovanjih zastopa vzgojno izobraževalno ustanovo ali športno organizacijo,
  • športni dosežek leta za posamezne izjemne rezultate in dosežke na področju športa, ki jih je posameznik ali ekipa, v letu za katero se priznanje podeli, dosegla v individualni ali kolektivni športni panogi ter so prispevali k promociji športa in prepoznavnosti občine (podeli se lahko tudi športnim pedagogom in trenerjem).

Pohvale in graje pri urejanju in varovanju okolja se podeljuje fizičnim in pravnim osebam v terminu med 22. marcem – Dnevom voda in 22. aprilom – Dnevom zemlje, ob izvedbi občinske akcije Pomladansko čiščenje okolja, in sicer se podelita:

  • pohvala "Breza" za dejanja, ki so prispevala k uspehu pri varovanju okolja in si zaslužijo javno pohvalo,
  • graja "Kopina" za opustitev dejanj, katera so vplivala na neurejenost oz. na onesnaženost okolja in zaslužijo javno grajo.

Foto: Uroš Raztresen