Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Srečanje gospodarstvenikov v občini Črnomelj

14.4.2022 / Novice

Četrtek, 14. april - Danes so se predstavniki občine srečali s podjetniki, ki delujejo v občini Črnomelj. Srečanje je potekalo po principu svetovne kavarne, kjer so se udeleženci bolje spoznali in skupaj zasnovali dobre predloge tako za Občino Črnomelj kot RIC Bela krajina. Podjetniki so najbolj pohvalili način današnjega srečanja in izboljšano odzivnost ter dostopnost obeh organizacij, kot možnost izboljšave pa so predvsem navajali hitrejšo izgradnjo podjetniške infrastrukture.

Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek je ob srečanju izpostavil: »Vesel sem današnjega druženja, ki smo se ga lotili na priljubljen način moderiranja poimenovan svetovna kavarna. Verjamem, da so se podjetnikom porodile dobre ideje in predlogi, ki jih bomo skupaj preučili. Na občini se zavedamo pomena ustvarjanja dobrih pogojev za razvoj gospodarstva in vedno smo odprti za nove predloge ter izboljšave. Brez sodelovanja in razumevanja pa seveda ne gre.«

Na začetku srečanja so zbrane pozdravili župan Andrej Kavšek, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš, direktor Zavarovalnice Coface Sergej Simoniti, direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec, direktorica RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič, direktorica Občinske uprave  Danijela Nedič Orešič in v. d. ravnatelja Srednje šole Črnomelj Zvone Ivanušič.

Cilj principa naše svetovne kavarne je bil naslavljanje izzivov podjetništva, krepitev stikov in ustvarjanje žive mreže sodelovalnega dialoga o vprašanjih podjetništva v našem okolju. Srečanje je potekalo v sproščenem in ustvarjalnem vzdušju.