Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Župan

Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj

andrej_kav__ek___upan_ob__ine___rnomelj_res.jpgAndrej Kavšek vodi Občino Črnomelj drugi mandat. Svoj prvi mandat je  nastopil 20. decembra 2018, drugega pa 15. decembra 2022. Na volitvah je kandidiral kot neodvisen kandidat s podporo Liste za razvoj.

Andrej Kavšek se je rodil 10. 11. 1963 v Novem mestu. Otroštvo je preživel v Črnomlju, kjer je obiskoval Osnovno šolo Mirana Jarca Črnomelj, srednješolsko izobraževanje pa je nadaljeval na Srednji šoli Črnomelj, smer gimnazija. Diplomiral na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani in tako pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Tako v srednješolskih kot študijskih časih je bil aktiven član Kluba belokranjskih študentov.

Svoje delovne izkušnje je pričel nabirati v domačem kraju, in sicer v podjetju Belt v Črnomlju, in jih nadaljeval v podjetju Danfoss Compressors Črnomelj. Nato ga je kariera vodila k Livarju v Ivančno Gorico. Svoje vodstvene sposobnosti je kasneje uveljavljal kot direktor Komunale Črnomelj, predsednik uprave zavarovalnice Tilia, svetovalec uprave Pozavarovalnice Save RE, kadrovski direktor Plastike Skaza in kot direktor Fortius Inter Partes, kjer je bil zaposlen pred začetkom županovanja. V času zaposlitve v podjetju Danfoss je 2 leti preživel na Slovaškem, v času dela v družbi Sava pa eno leto v Beogradu kot vodja projekta za uvedbo sistema kakovosti.  Občino Črnomelj vodi od konca leta 2018. Na lokalni ravni je bil politično aktiven tudi od leta 1994 do 2002, ko je bil prvi predsednik Občinskega sveta Občine Črnomelj in nato podžupan Občine Črnomelj. 

Javnosti je poznan po svojih bogatih izkušnjah v gospodarstvu in svoji odprtosti. Tako zaradi službenih obveznosti kot zasebno je prepotoval že velik del Evrope in sveta. Črnomelj vidi kot velik potencial za razvoj in želi si, da občina Črnomelj postane ugledno središče Bele krajine, kjer bodo ljudje živeli zadovoljno ter z dobrimi pogoji za življenje. Je mož in oče, ki ima rad novosti in izzive, s katerimi se uspešno sooča v lokalnem okolju.

V prostem času se rad rekreira, še posebej so mu blizu igre z žogo, predvsem pa rad uživa v različnih družabnih aktivnostih. Zanimajo ga kulinarika, vinarstvo, psihologija, hormoni in nutricistika.

Zase pravi: ''Rad pomagam in želim si, da so ljudje zadovoljni. Sem zelo odprt za nove stvari, obenem pa sem vedno pripravljen se učiti. Sem odkrit do vseh, s katerimi stopim v neko razmerje/odnos. Prepričan sem, da s pravo komunikacijo in sodelovanjem lahko pridemo zelo daleč in skupaj dosežemo marsikaj.''

Kontakt: