Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Zdravje

V občini Črnomelj deluje Zdravstveni dom Črnomelj (Delavska pot 4, Črnomelj) v okviru katerega delujeta še Zdravstvena postaja Semič (Vajdova ulica 9, Semič) in Zdravstvena postaja Vinica (Vnica 39a, Vinica). 

V ZD Črnomelj deluje tudi Center za krepitev zdravja Bela krajina, in sicer kot samostojna organizacijska enota, ki zagotavlja dejavnosti vzgoje za zdravje, vzgoje za ustno zdravje, zdravstvene vzgoje, integrirane preventive kroničnih bolezni ter krepitve zdravja za otroke, mladostnike in odrasle.

CKZ.png 

Aktivnosti Centra za krepitev zdravja: 

PRVI NAJBOLJ BRKATI POHOD V BELI KRAJINI

Tako kot smo v mesecu oktobru ozaveščali o preventivi ženskih bolezni, je mesec november posvečen moškim , zato tudi ime-MOVEBER.

V Sloveniji potekajo različne aktivnosti v podporo vsem moškim, ki se soočajo z boleznijo rak. Istočasno poteka ozaveščanje vseh zdravih o pomembnosti preprečevanja rakastih in drugih obolenj. Statistični podatki kažejo, da se rakaste spremembe na modih najpogosteje pojavljajo pri mlajših moških. Kar vsak 4. moški po 50. letu starosti v Sloveniji zboli za rakom prostate (vir: Društvo OnkoMan) Kar skrbi je tudi dejstvo, da bolezni srca in ožilja, skupaj z rakom pri moških, predstavljajo vzrok za kar 60% smrti (vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ, za leto 2021).

Zato vas vabimo na pohod - moške, ženske, otrokev podporo vsem že obolelim moškim in tudi z namenom ozaveščanja in spodbujanja k rednim preventivnim pregledom ter samopregledovanju telesa. Pomembno je upoštevati priporočila za zdrav življenjski slog , ter se opremiti z znanjem-se opolnomočiti in se zavedati, da smo "vsak svojega zdravja kovač" in da čarobne palice ne obstajajo.

Štartamo 25. 11. 2023 ob 9. uri na parkirnem prostoru Vrčice.

(vsak udeleženec pohoda dobi BRKE, če nima svojih)

Na cilju vse moške čaka izvirno in koristno presenečenje https://www.biobaza.eu/index.php/si/ Tudi za otroke bomo poskrbeli.

Za vse informacije nas pokličite: 07 30 61 723 ali 07 62 05 755ali pišite:

Vabilo_pohod_brkati_november.jpg

 

Če želite obiskati center za krepitev zdravja, lahko sledite naslednjim korakom:

Preučite, katere storitve in programi so na voljo v centru za krepitev zdravja Črnomelj. 

Kontaktirajte jih: Če imate še kakšna vprašanja ali potrebujete dodatne informacije, se obrnite na center za krepitev zdravja. Lahko jih pokličete, pošljete elektronsko sporočilo ali pa jihobiščete osebno, da dobite vse potrebne informacije in se dogovorite za obisk:  ali 07/30 61 723 ali 07/ 62 05 755. 

Obiščite center: Ko imate vse informacije in se dogovorite za obisk, se odpravite v center za krepitev zdravja v dogovorjenem terminu. Upoštevajte navodila osebja centra in izkoristite ponujene storitve ter programe za izboljšanje svojega zdravja.

Lokacija: Zdravstveni dom Črnomelj, Delavska pot 4, 8340 Črnomelj – Na glavnem vhodu greste levo in do konca, kjer vas že pričakujejo CKZ – jevci.

Pomembno je, da se posvetujete s strokovnjaki v centru za krepitev zdravja, saj vam bodo lahko ponudili individualne nasvete in prilagojene programe, ki ustrezajo vašim potrebam in ciljem.