Skoči na vsebino
v Občini Črnomelj
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

S 1. julijem je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države, POSODOBITEV: Preklic s 5. 7. 2022

1.7.2022 / Aktualno

S 1. julijem je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.


POSODOBITEV, 5. 7. 2022

Preklic velike požarne ogroženosti za JV Slovenijo

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Ur. list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 1. julija 2022, v občinah na območju izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Kranj, Ljubljana, Celje, Slovenj Gradec, Trbovlje, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Brežice in Novo mesto.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta s 5. julijem 2022 na teh območjih prenehala izvajati poostrennadzor.