Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Odobrena sredstva za ureditev infrastrukture v PC TRIS Kanižarica

5.10.2022 / Novice Sreda, 5. oktober – Prejeli smo veselo novico Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, da smo bili uspešni na javnem razpisu »Podpora inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture«, ki je bil objavljen v okviru Načrta za okrevanje in odpornost Republike Slovenije. Za projekt ekonomsko-poslovne infrastrukture v Poslovni coni TRIS Kanižarica (3. del: ceste D1, G1 in G) smo prejeli sklep o odobritvi sredstev v višini do največ 942.370,75 EUR oziroma do največ 100% upravičenih stroškov projekta. Foto: Jan Kocjan

Ocenjena vrednost projekta znaša 1.435.982,83 EUR z DDV, tako da bo preostanek v višini 493.612,08 EUR zagotovila Občina Črnomelj.

Predmet projekta je ureditev infrastrukture v delu PC TRIS, izdelava vizije ekonomsko poslovne cone (EPC), vzpostavitev ustreznega informacijsko-komunikacijskega omrežja (spletna stran EPC) in izvajanje storitev v podporo delovanju EPC, medsebojnemu povezovanju podjetij v EPC in iskanju novih podjetij za umestitev v EPC.

Ureditev infrastrukture zajema izgradnjo: dela ceste D1 v dolžini 210 m, del ceste G v dolžini 180 m in del ceste G1 v dolžini 330 m ter vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovod, pločnike, zasaditev in postavitev male sončne elektrarne. Slednja bo zagotavljala samooskrbo z električno energijo za javno razsvetljavo celotne poslovne cone. Območje, ki je predmet ureditve, bo imelo po zaključku projekta zagotovljeno vso potrebno infrastrukturo za nemoteno delovanje. S tem bo Občina Črnomelj prispevala k skladnejšemu in hitrejšemu regionalnem razvoju, krepitvi konkurenčnosti podjetniškega okolja, pozitivnemu vplivu na okolje in povečanju dodane vrednosti za mala in srednja podjetja.

Območje predvidene ureditve je degradirano območje, ki predstavlja nekdanji rudniški kompleks v Kanižarici, kjer se je razvila PC TRIS. Glavni vzrok za prijavo je bil jasno izražen interes podjetij za vstop v PC. Z ureditvijo infrastrukture v PC bodo podjetja širila svoj obseg poslovanja, v cono bodo vstopala tudi nova podjetja, se bodo ustvarjala nova delovna mesta, rasla bo dodana vrednost in se krepila konkurenčnost gospodarstva.

Logo