Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Uradno smo odprli novi vrtec v Loki

10.11.2022 / Novice

Četrtek, 10. november - Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, direktor podjetja TGH Stjepan Jarnević, predsednik uprave družbe CGP Martin Gosenca in ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Stanka Kure so danes slavnostno odprli novo zgrajeni vrtec v Loki v Črnomlju. Z naložbo v celoti vredno okoli 5,2 milijonov evrov je občina Črnomelj pridobila 14 novih oddelkov vrtca, kuhinjo, pralnico in vse ostale spremljajoče prostore, ki jih vrtec potrebuje za svoje delovanje ter zunanjo ureditev z igrali in ozelenitvami.

Vrednost celotnega projekta je znašala 5.268.849,28 EUR, od tega je 610.421,00 EUR sofinanciral EKO sklad, ostalo je bilo zagotovljeno v občinskem proračunu.

Ob odprtju je zbrane v imenu vrtca nagovorila ravnateljica Stanka Kure, v imenu izvajalca vodja gradnje Gordana Batinić Jakofčič in v imenu Občine Črnomelj kot naročnika župan Andrej Kavšek, ki je izpostavil: »Vesel sem, da smo s skupnimi močni prišli do slavnostnega odprtja in da se tako ravnateljica in vsi zaposleni kot starši in otroci lahko veselijo novih prostorov. Zahvaljujem se projektantom, izvajalcem in sodelavcem, ki so skupaj premagovali nemalo izzivov, s katerimi smo se srečali med gradnjo. Takšen kompleksen projekt je zahteval veliko mero učinkovite komunikacije, potrpežljivosti in strokovnosti. Novi vrtec je sodoben, varen in eden izmed najlepših stavb v naši občini, kakršne si občani tudi zaslužimo

Podjetje TGH in družba CGP sta ob odprtju donirali tudi prispevek v višini 5.000 evrov za nabavo transportnega vozila, ki ga bodo skupaj z Občino Črnomelj nabavili za potrebe vrtca.

Prireditev je povezovala Sabina Gosenca, za organizacijo, scenarij in režijo prireditve je poskrbel JSKD OI Črnomelj, v kulturnem programu pa so nastopili Timon Klobučar, Ajda Bremec, Sašo Žepuhar, Neja in Nadja Fink, Miro Dizdar in Mojca Rebolj ter vrtčevske skupine otrok Zajčki, Čebelice, Mravljice, Konjički. 

Opis projekta:

Po prekinitvi projekta javno-zasebnega partnerstva za 10 oddelčni vrtec, je občina v letu 2019 pristopila k postopku za ponovno projektiranje in izgradnjo novega vrtca Otona Župančiča Črnomelj, enota Loka s spremljajočimi prostori in izbiri izvajalca del. Konec leta 2020 je bil izbran izvajalec za projektiranje in gradnjo. V maju 2021 se je izvedla rušitev starega dela vrtca, v juliju 2021 pa je bilo pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje in pričela se je gradnja. Uporabno dovoljenje je bilo pridobljeno oktobra 2022. S tem je občina Črnomelj pridobila 14 novih oddelkov, kuhinjo, pralnico in vse ostale spremljajoče prostore, ki jih vrtec potrebuje za svoje delovanje ter zunanjo ureditev z igrali in ozelenitvami.

Ob upoštevanju različnih smernic za energetsko varčno stavbo, s čim manjšimi emisijami v zrak ter z izvajanjem tehnično-investicijskih ukrepov, ima investicija izredno pozitiven vpliv na ekološko ozaveščanje vseh udeležencev ter zmanjšanje škodljivih emisij na okolje. Manjša poraba električne energije in toplotne energije pomeni tudi zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, predvsem CO2.

Izvajalec del je bilo podjetje TGH, d.o.o. iz Črnomlja s partnerjem CGP, d.d. iz Novega mesta. Projektivni podjetji sta bili podjetje Kontra arhitekti, d.o.o. in oaza, d.o.o., svetovalni inženiring pri gradnji podjetje je izvedlo podjetje Eutrip d.o.o., nadzorna dela pa podjetje Urbing d.o.o. Koordinatorstvo za varnost in zdravje pri delu je opravilo podjetje Renova.