Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

VABILO na osrednjo proslavo Občine Črnomelj ob slovenskem kulturnem prazniku

1.2.2023 / Aktualno

Sreda, 1. februar 2023 - Vljudno vabljeni na osrednjo proslavo Občine Črnomelj ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v torek, 7. februarja, ob 18. uri v Kulturnem domu Črnomelj.  Na prireditvi bo župan Andrej Kavšek podelil Župančičeva priznanja za leto 2022, Slavnostna govornica pa bo ena najuspešnejših in cenjenih slovenskih filmskih režiserk, ki je skozi Filmski tabor Kolpa mnoge mlade navdušila za filmsko ustvarjanje, Maja Weiss.

Župančičevo plaketo za leto 2022 prejme Toni Verderber za izjemen prispevek k razvoju narodno-zabavne glasbe, promociji Bele krajine in nesebično pomoč na področju glasbe in ljubiteljske kulture lokalnim društvom, organizacijam ter posameznikom.

Župančičevo diplomo za leto 2022 prejmeta Fotoklub Črnomelj za izjemen doprinos k prepoznavnosti in kakovosti umetnosti fotografije v lokalnem okolju ter za prizadevno in predano delo ob 20-letnici delovanja ter Kulturno društvo Stari trg ob Kolpi  za uspešno izvedbo projekta »Uršek se druži« in za inovativen ter poučen pristop vključevanja ljubiteljske kulture v lokalno okolje.

Prireditev organizirata Občina Črnomelj in JSKD, Območna izpostava Črnomelj.

Se vidimo v torek v Kulturnem domu Črnomelj.