Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

V Črnomlju prireditev ob dnevu upora proti okupatorju

26.4.2023 / Aktualno

Foto: Jani Pavlin

Sreda, 26. april 2023 - V Kulturnem domu Črnomelj je v torek, 25. aprila 2023, potekala prireditev Občine Črnomelj ob dnevu upora proti okupatorju. Zbrane je nagovoril Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj. Predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB Črnomelj so dvema članoma združenja podelili tudi priznanje  Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

»S ponosom dajemo in vlagamo v svojo domovino. In prav je tako.  Zgodovine ne smemo pozabiti, lahko jo častimo in se je spominjamo, ne smemo pa se je oklepati. S pogledom moramo biti usmerjeni v prihodnost, v naše mlade in v spremembe, ki nam omogočajo razvoj. Konec koncev gre za našo domovino, ki jo moramo negovati in jo držati skupaj, » je v svojem nagovoru izpostavil župan občine Črnomelj.

Za kulturni program so poskrbeli Mešani pevski zbor Samospev iz Črnomlja, Vokalna skupina Polanski odmev, deklamatorji iz OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, pevka Nina Šalamon in recitatorka Mojca Breznik. Proslavo je povezoval Tadej Fink, za scenarij in organizacijo pa je poskrbel JSKD OI Črnomelj.