Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Slovenska vojska obvešča o vojaški vaji na našem območju od 29. maja do 9. junija 2023

16.5.2023 / Aktualno

Foto: STA

Torek, 16. maj 2023 - Slovenska vojska obvešča, da bo od 29. maja do 9. junija 2023 potekala 11. mednarodna vojaška vaja Jadranski udar, na kateri bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi in partnerskimi državami ob podpori vojašekga letalstva izvedla usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev. 

Aktivnosti vojaške vaje bodo na belokranjskem območju potekale v krajih Pribišje, Črešnjevec, Vinji Vrh, Semič, Brezje, Kot, Blatnik, Petrova vas, Črnomelj, Talčji Vrh, Mavrlen, Dobliče, Tanča Gora in Vranoviči. 

Pripadniki Slovenske vojske se bodo v sodelovanju z zavezniki urili v različnih taktičnih postopkih, pri čemer bo poudarjeno urjenje kontrolorjev združenih ognjev.

Na teh lokacijah se bodo udeleženci vaje premikali peš in z vojaškimi vozili, predvidena pa je uporaba manevrskega streliva, efektov poka in dima. Zračni prostor bodo med usposabljanjem preletavali letala, helikopterji in manjša brezpilotna letala. Letalske aktivnosti bodo povečane med 9. in 12., 14. in 17. ter v večernem času med 20. in 23. uro.

Celotno obvestilo Slovenske vojske z opisom delovnih točk