Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Črnomelj tudi uradno s koloparkom

9.9.2023 / Novice

Foto: Jani Pavlin

Sobota, 9. september 2023 - Župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, je v petek, 8. septembra 2023, skupaj s predstavnikom podjetja Planapark g. Janezom Bajdo in mladim kolesarjem Davidom uradno predal namenu novo zgrajen kolopark v Loki v Črnomlju. Vrednost investicije izgradnje je znašala  okoli 60.960,01 EUR, od tega je 23.769,00 EUR sofinancirala Fundacija za šport. V sklopu investicije je bila zajeta tudi urbana oprema katero se je postavil ob poligon.  

V okviru projekta »Športni park Loka« so izvedena dela gradnje koloparka, kar je prva faza celotnega projekta. Za gradnjo je Občina Črnomelj uspešno pridobila sredstva Fundacije za šport v višini 23.769,00 EUR, celotna vrednost investicije pa je 60.960,01 EUR. Razliko je zagotovila občina v svojem proračunu. Dela je izvedlo podjetje Planapark iz Ljubljane.

Namen projekta je bila izgradnja novega, sodobnega, standardiziranega in varnega športnega asfaltnega grbinastega poligona parka - koloparka (angl. pump track), za krepitev spretnosti in motoričnih sposobnosti uporabnikov vseh starosti, posebej otrok in mladostnikov ter omogočiti kvalitetno izvedbo športnih, šolskih, obšolskih in drugih programov in aktivnosti za vse skupine prebivalstva in ostale uporabnike, omogočiti najvišjo raven kakovosti, uporabnosti in izrabe prostora.

Za kulturni program sta poskrbeli glasbeni skupini Ansambel Septim in skupina Hot Thunder, za scenarij JSKD OI Črnomelj, program pa je vodila dijakinja Srednje šole Črnomelj Zala Štravs.