Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Prek Črnomaljskih akcij do lepšega življenjskega okolja

31.1.2024 / Novice

31. januar 2024 - Občina Črnomelj je lani prvič objavila razpis Črnomaljske akcije, s katerim smo želeli spodbuditi občanke in občane, da sami uredijo kotičke v svoji okolici in aktivno prispevajo k boljši kakovosti svojega življenjskega okolja.  

Tako smo prek razpisa na različne načine pomagali pri realizaciji posameznih projektov. V parku pred bloki na Ulici Moše Pijade in Ulici 21. oktobra v Črnomlju smo postavili tri klopce z nasloni, pri ureditvi poti do črnomaljskega kopališča smo plačali gorivo za stroje, pri akciji Trške krošnje v Starem trgu ob Kolpi smo prispevali sadike dreves, pri Učno rekreacijski poti ob Dobličici smo uredili informacijske table, v Adlešičih smo pri urejanju krajevnega središča pomagali z zasaditvijo dveh dreves in v akciji Selska šterna, prav tako v adlešičkem koncu, postavili klopi z mizami.

Akcije so predlagali in izpeljali posamezniki skozi delovno akcijo širše skupnosti, na Občini pa smo poskrbeli za kritje materialnih stroškov. Nastalo je kar nekaj lepih zgodb, katerih utrinke si lahko ogledate v fotografijah. Zahvaljujemo se vsem prijaviteljem, ki so pokazali veliko dobre volje in želje po ureditvi bližnje okolice.     

Letošnji razpis Črnomaljske akcije bo objavljen predvidoma aprila, za akcije v letu 2024 pa bo na voljo 6.000 evrov.