Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Projekt HITRO se nadaljuje

27.2.2024 / Aktualno

FOTO: Jani Pavlin

Torek, 27. febraur 2024 - Pogodbo za izvedbo projekta Skupno operativno vodenje in ukrepanje sil zaščite in reševanja ob nesrečah zaradi podnebnih sprememb in drugih nesrečah na čezmejnem območju v dolini reke Kolpe z akronimom HITRO2, so predstavniki GZ Črnomelj, ki je vodilni partner, podpisali včeraj v Hiši EU v Ljubljani. Projekt, v katerega smo bili prvič vključeni z Gradom Duga Resa, se nadaljuje tokrat s partnerstvom z Gradom Vrbovsko.

Podpisa se je poleg predstavnikov GZ Črnomelj, Grada Vrbovsko in Vatrogasne zajednice Grada Vrbovsko, s strani Občine Črnomelj udeležil podžupan Jaka Birkelbach.

Projekt predvideva financiranje stroškovnega načrta v višini 1.179.994,80 evrov. Splošni cilj tega projekta je vzpostaviti učinkovit sistem zaščite in reševanja za ravnanje v primeru nesreč zaradi podnebnih sprememb in drugih nesreč na čezmejnem območju Občine Črnomelj in Grada Vrbovsko za hitro in učinkovito ukrepanje za pomoč in oskrbo ogroženega prebivalstva in zaščito premoženja ter opolnomočenje lokalnega prebivalstva za pravilno ukrepanje ob nesreči. Poleg GZ Črnomelj, ki je vodilni partner, so partnerji v projektu še Občina Črnomelj, Vatrogasna zajednica Grada Vrbovsko in Grad Vrbovsko.

Več o prvem delu projekta lahko preberete na tej povezavi, o HITRO2 pa več po predvideni novinarski konferenci.