Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

V Črnomlju podelili priznanja civilne zaščite

28.3.2024 / Novice

Foto: Jani Pavlin 

Četrtek, 28. marec 2024 - Bronasti trak Civilne zaščite Občine Črnomelj za enkratno dejanje sta prejela Toni Rus in Jože Jerman. Za opravljanje nalog, za katere civilna zaščita nima svojih zmogljivosti, sta bronasti trak prejeli podjetji Zales in AGM Starešinič. Srebrni trak za uspešno dolgoletno delovanje so prejeli PGD Žuniči, PGD Tanča Gora in PGD Adlešiči. Zlati trak so prejeli PGD Stari trg ob Kolpi, PGD Črnomelj ter kot posameznici Marjanca Cimerman in Marjetka Papež. Priznanja sta podelila poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj Jože Weiss in župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek. Podelitev sicer poteka ob mednarodnem dnevu civilne zaščite, ki ga vsako leto obeležimo 1. marca.

Zbrane je na prireditvi poleg župana nagovoril tudi poveljnik Civilne zaščite za Dolenjsko Marjan Šmalc, posebno pozornost pa so namenili tudi prejemniku državnega priznanja Srebrnega znaka Civilne zaščite Boštjanu Majerletu, ki je priznanje prejel na regijski proslavi civilne zaščite v začetku marca. Župan in poveljnik sta mu ob prejemu visokega priznanja še enkrat čestitala.

Za kulturno popestritev prireditve so poskrbeli učenci OŠ Mirana Jarca Črnomelj s plesnimi, glasbenimi, pevskimi in recitatorskimi točkami, vodil pa jo je Aleksander Riznič.