Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Občina Črnomelj zelo uspešna pri črpanju evropskih in državnih sredstev

4.6.2024 / Aktualno

Torek, 4. junij 2024 - V občini Črnomelj si nenehno prizadevamo za izboljšanje življenjskih pogojev svojih občank in občanov ter razvoj lokalne infrastrukture. Zato zaposleni v občinski upravi redno spremljajo tako državne kot evropske predpise in nanje prijavljajo različne projekte. Tako smo v zadnjih petih letih oddali prijave na skupno 55 razpisov, na katerih smo bili uspešni pri kar 42 prijavah na razpis, medtem ko jih šest ni bilo odobrenih,  dva razpisa sta bila razveljavljena, na rezultate petih prijav pa še čakamo.

Na osnovi uspešnih prijav na razpise smo v občini Črnomelj v zadnjih petih letih pridobili 16,7 milijonov evrov državnih in evropskih sredstev. Za izvedbo vseh teh projektov pa smo vložili tudi okoli 19,5 milijonov evrov lastnih sredstev.

Kot pravi vodja projektne pisarne na Občini Črnomelj Anita Jamšek, je visoka stopnja uspešnosti pri prijavah na razpise rezultat trdega dela in premišljenega načrtovanja vseh zaposlenih v občinski upravi in nenehnih županovih prizadevanj ter podpore zaposlenim. »Številni uspešni razpisi omogočajo nadaljnji razvoj naše občine, hkrati pa sleherna nova pridobitev ali izboljšava prispeva k dvigu kvalitete življenja v lokalni skupnosti, kar seveda pozitivno vpliva tudi na zadovoljstvo prebivalcev naše občine.«

Na Občini Črnomelj bomo tudi v prihodnje nadaljevali s tovrstnimi aktivnostmi, saj se zavedamo, da je uspešna prijava na razpise ključna za trajnostni razvoj in napredek občine ter kvaliteto bivanja občanov, poudarja župan občine Andrej Kavšek.