Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Podpisan Sporazum o vzajemni pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč med Črnomljem in Vrbovskim

19.6.2024 / Aktualno

Sreda, 19. junij 2024 - Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek je včeraj z ostalimi partnerji v projektu Skupno operativno vodenje in ukrepanje sil zaščite in reševanja ob nesrečah zaradi podnebnih sprememb in drugih nesrečah na čezmejnem območju v dolini reke Kolpe – HITRO 2 podpisal Sporazum o  vzajemni pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč, ki bo pripomogel hitrejšemu in učinkovitejšemu ukrepanju pri pomoči in oskrbi ogroženega prebivalstva ter zaščiti premoženja in opolnomočenju lokalnega prebivalstva za pravilno ukrepanje ob nesreči.

»Naravne nesreče in druge izredne situacije ne poznajo meja, zato je sodelovanje in povezovanje z našimi sosednjimi občinami in gasilskimi enotami ključnega pomena. Skupaj bomo lahko bolje zaščitili naše občane in njihovo premoženje,« je ob podpisu poudaril župan.

Projektni partnerji so Gasilska zveza Črnomelj kot vodilni partner ter Občina Črnomelj, Vatrogasna zajednica Grada Vrbovsko in Grad Vrbovsko. Projekt v skupni vrednosti okoli 1.180.000 evrov ob 80-odstotnem sofinanciranju iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj bo izveden med 1. 3. 2024 in 31. 8. 2026.

Vrednost sofinanciranih sredstev za Občino Črnomelj je 180.482 evrov, občina pa bo vložila še dobrih 36.000 evrov lastnih sredstev.  

Več o projektu lahko preberete na tej povezavi.