Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Obvestilo o začetku del ureditve Ajdovega zrna

20.6.2024 / Aktualno

Četrtek, 20. junij 2024 - Obveščamo vas, da bodo izvajalci del v naslednjem tednu predvidoma v sredo, 26. junija 2024 pričeli z deli ureditve Ajdovega zrna v okviru projekta Po poteh skrivnostnega obiskovalca. Dela bodo potekala predvidoma do konca avgusta letos, v tem času bo parkirišče v Ajdovem zrnu zaprto, občasno pa bo tudi delna zapora Ulice Pod lipo. 

V okviru ureditve Ajdovega zrna je predvidena ureditev parkirišča za avtomobile, ureditev prodajnega prostora z nadstrešnico in stojnicami lokalnih ponudnikov (lokalno pridelana hrana, izdelki domače obrti, …). Nameščena bosta dva prodajna avtomata z lokalnimi izdelki, ki bosta tako turistom kot lokalnemu prebivalstvu časovno neomejeno na voljo. Na lokaciji bo polnilnica za električna kolesa in dve polnilni postaji za električne avtomobile, pitnik, klopi, urejene zelene površine ter druga urbana oprema.

Gradbeno pogodbo v vrednosti dobrih 157.000 evrov za ureditev Ajdovega zrna s parkirišči in prostorom za tržnico v središču Črnomlja je župan Andrej Kavšek letos maja podpisal s predsednikom uprave družbe CGP Martinom Gosenco. Investicijo sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.