Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

S ponedeljkom se zapira parkirišče v Ajdovem zrnu

4.7.2024 / Aktualno

Četrtek, 4. julij 2024 - Parkiranje v Ajdovem zrnu predvidoma od ponedeljka, 8. julija 2024, do nadaljnjega ne bo možno. S ponedeljkom se namreč začenjajo dela v zvezi z ureditvijo Ajdovega zrna, kot je predvideno v projektu Po poteh skrivnostnega obiskovalca. Dela bodo predvidoma potekala do konca letošnjega avgusta. Poleg zaprtega parkirišča bo občasno delno zaprta tudi Ulica Pod lipo. 

V Ajdovem zrnu je predvidena ureditev parkirišča za avtomobile ter prodajnega prostora z nadstrešnico in stojnicami lokalnih ponudnikov (lokalno pridelana hrana, izdelki domače obrti …). Nameščena bosta dva prodajna avtomata z lokalnimi izdelki, ki bosta tako turistom kot lokalnemu prebivalstvu časovno neomejeno na voljo. Tam bodo tudi polnilnica za električna kolesa, dve polnilni postaji za električne avtomobile, pitnik, klopi, urejene zelene površine ter druga urbana oprema.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je pogodbo za ureditev Ajdovega zrna v vrednosti 157 tisoč evrov podpisal maja letos s predsednikom uprave družbe CGP Martinom Gosenco.Investicijo sofinancira ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.