Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

Jubilejno Jurjevanje v Beli krajini uspešno zaključeno

27.6.2024 / Aktualno

FOTO: Jani Pavlin

Četrtek, 27. junij 2024 - Za nami je najstarejši folklorni festival v Sloveniji Jurjevanje v Beli krajini, ki je letos praznovalo častitljivih 60 let. Občina Črnomelj se ob koncu odlično izpeljane prireditve iskreno zahvaljuje organizacijskemu odboru ter vsem sponzorjem in donatorjem za neprecenljiv prispevek k izvedbi festivala.

Zares veliko zahvalo izrekamo organizacijskemu odboru, ki ga je vodil podžupan Dubravko Čengija, skupaj z njim pa so predano delali: Barbara Papež Lavrič, Helena Vukšinič, Tadej Fink, Jaka Birkelbach, Bernarda Kump, Samo Kavčič, Lidija Balkovec in Urško Jerman. S svojim neumornim delom so poskrbeli, da je bil festival tudi letos nepozaben. Iskrena hvala tudi vsem, ki so v ozadju poskrbeli za marsikatero operativno zadevo: Nastasja Schweiger, Sašo Žepuhar, Bojana Klobučar, Samo Flajnik, Bojana Šprajcer, Sonja Maver, Klaudija Jaketič in Anica Bahor.

Posebna zahvala gre vsem nastopajočim folklornim skupinam, ki so s svojo energijo in ljubeznijo do tradicije ustvarile čudovit program, ki je navdušil obiskovalce iz vse Slovenije in tudi tujine.

Tudi vsem prostovoljcem hvala, ker so za izvedbo festivala namenili svoj čas, znanje in trud.

Hvala vsem obiskovalcem, ki ste se udeležili jubilejnega Jurjevanja in s svojo prisotnostjo obogatili dogajanje. Upamo, da ste uživali v pestrem programu in druženju ter se že veselite naslednjega Jurjevanja.

Na koncu izrekamo posebno zahvalo vsem sponzorjem in donatorjem, ki ste s svojimi prispevki omogočili izvedbo festivala. Vaša podpora je ključnega pomena, da lahko v naši občini ohranjamo to lepo tradicijo.  

Se vidimo naslednje leto!