Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

SOU DBK - Ugotovitve izvedenega nadzora: Odlok o prometnem režimu na območju ob reki Kolpi in Odlok o taborjenju v občini Črnomelj

23.9.2024 / Aktualno

Služba za medobčinski inšpekcijski nadzor Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine je v času od 21. 6. 2024 do 31. 8. 2024 opravljala redne inšpekcijske nadzore  nad spoštovanjem izdanih dovoljenj občinske uprave za ureditev začasnih parkirišč in pobiranja parkirnine ter izdanih dovoljenj s pogoji za taborjenje v občini Črnomelj.

"Občinski inšpektorji so izvedli nadzore na kopališčih v Gribljah, Pobrežju, Adlešičih, Vinici, Damlju in Radencih. V tem času so bili inšpekcijski nadzori izvedeni v sodelovanju z občinskimi redarji Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Bele krajine. Pri enem izmed nadzorov je naš organ skupno akcijo nadzora izvedel tudi s predstavniki policije, nadzorniki krajinskega parka Kolpa, okoljskim inšpektorjem in občinskim redarstvom.

V času izvedenih inšpekcijskih nadzorov je bil ugotovljen 1 prekršek, zato je prekrškovni organ zoper pravno osebo ter njeno odgovorno osebo zaradi kršitev 6. člena Odloka o prometnem režimu na območju ob reki Kolpi uvedel postopek o prekršku. Inšpekcijski organ je ugotovil, da imajo sicer nadzorovana kopališča urejena parkirišča za parkiranje osebnih vozil in so urejena skladno z izdanimi dovoljenji občinske uprave, prav tako se parkirnina pobira skladno z izdanim dovoljenjem. Nekaj ugotovljenih kršitev se je nanašalo tudi na parkiranje osebnih vozil v naravnem okolju, zato so bili opravljeni odstopi pristojnim prekrškovnim organom v nadaljnje reševanje."

Skupna občinska uprava občin Dolenjske in Bele krajine