Skoči na vsebino
Kam v občini Črnomelj v Občini Črnomelj leto domovine 2024 LETO DOMOVINE 2024
Logotip Občine Črnomelj
Gumb išči | 

Zapri iskalnik

SOU DBK - Ugotovitve nadzora medobčinskega redarstva in medobčinske inšpekcije na območju reke Kolpe

30.9.2024 / Aktualno

"Medobčinsko redarstvo in medobčinska inšpekcija Skupne občinske uprave občin Dolenjskein Bele krajine sta v času od 21. 6. 2024 do 31. 8. 2024 izvajala redni nadzor ob reki Kolpi, tudi v Krajinskem parku Kolpa, glede spoštovanja izdanih dovoljenj za ureditev začasnih parkirišč in pobiranja parkirnine ter izdanih dovoljenj s pogoji za taborjenje v Občini Črnomelj in glede spoštovanja prometnega režima. Nadzori so bili izvedeni tudi v sodelovanju s policisti, nadzorniki Krajinskega parka Kolpa in okoljskim inšpektorjem, ki so izvajali nadzor iz svojega delovnega področja.

Medobčinsko redarstvo je pri nadzoru ugotovilo tri (3) kršitve cestno-prometnih pravil, medobčinska inšpekcija pa eno (1) kršitev zaradi nespoštovanja izdanega doovljenja za ureditev začasnega parkirišča. Nekaj ugotovljenih kršitev se je nanašalo na parkiranje osebnih vozil v naravnem okolju, zato so bili opravljeni odstopi pristojnim prekrškovnim organom v nadaljnje reševanje.

V času izvajanja nadzorov s strani našega organa smo bili pozorni tudi na morebitna ostala prepovedana dejanja v pristojnosti inšpekcije (odpadki, objekti), vendar kršitev nismo ugotovili."

Skupna občinska uprava občin Dolenjske in Bele krajine